beats by dre cheap

IN MEMOARM ADI LUKOVAC 18.06.2006 - 18.06.2008.

[url="http://imageshack.us"][img]http://img78.imageshack.us/img78/7596/adilukovactx6.jpg[/img][/url]

Na današnji dan se navršava dvije godine od pogibije velikana elektronske muzike u Bosni i Hercegovini, a i Balkanu, Adija Lukovca.
Uvijek je bio korak ispred, pionir dj - inga u Bosni i Hercegovini, dobra muzika, dobri spotovi... Iako nisam fanatični poklonik elektronske muzike, fanatično sam pratio njegov rad. Od pojave spota za pjesmu List na MTV i VIVA - i, pratim sve ono što Adi radi. Svega čega se dotako postalo je melem za uši. Sjetite se samo pjesme Sam Dine Merlina, koja ne bi bila ono što jeste da nije bilo njega i njegovih Ornamenata, kao i sav album Sredinom čiju je produkciju radio. produkciju druge pjesme Elvira Lakovića Lake Vještica Na Metli je također on uradio, tu je saradnja sa Rambom Amadeusom, Emirom & Forzen Camels... Prvi album Pomjeranja nisam imao prilike poslušati, ali po onom što sam imao prilike čuti napravio je genijalan album Fluid na kojem se nalaze stvari poput Lista, Merhaba, Explain, Običan Dan..., poslije je odradio fantastične stvari na albumu Remake s kojih pamtimo duete s Eminom Zečaj i Marijom Drmačem. Na ovom albumu uspio je spojiti tradicijonalno i moderno tj. sevdah i elektronsku muziku. Pjesme Il' Je Vedro Il' Oblačno i Istihare slušalo je i pjevalo i staro i mlado.
Njegovim odlaskom Bosna i Hercegovina je izgubila raskošnog kompozitora, vrsnog tragača za zapretenim komadima etno nasljeđa, maestralnog zamješatalja tradicionalnog zvuka i elektronike.

Pošto je bio pionir elektronske muzike u Bosni i Hercegovini, kao i na Balkanu, ja bih ga proglasiom i kraljem iste.

Neka mu dragi Allah dž.š. podari džennet. PANDE S MLIJEKOM U OČIMA
http://mercuryboy.blogger.ba
18/06/2008 02:31